Har du ett hemkontor eller letar du efter en bra Skrivare till jobbet? En laser- eller färgskrivare är ett ovärderligt verktyg att ha tillhands och det finns många bra anledningar till att investera i en pålitlig maskin. Först och främst bör du fråga dig själv vad du eller ni ska använda skrivaren till. Kommer den användas för att skriva ut papperskopior av viktiga dokument eller har du tänkt att skriva ut dina bästa fotografier från den senaste semestern i Thailand? Med ett klart användningsområde blir det lätt att välja rätt.

Laser- eller färgskrivare?

Laserskrivare än oslagbara när det kommer till hastighet medan färgskrivare ger dig möjligheten att skriva ut dokument i färg och bilder av hög kvalitet. Har du ett företag kan det vara snyggt att skriva ut bifogade dokument med er logotyp i färg, en liten men snygg detalj. När du bestämt dig om du vill investera i en färg- eller laserskrivare är det bra om du tar en närmare titt på några aktuella ”bäst i test”-artiklar. Där kan du få ytterligare information som kan hjälpa dig att välja rätt. Är det viktigt för dig att kunna skriva ut i hög hastighet eller behöver du ha möjligheten att skriva ut fotografier i A3-storlek? Den stora konkurrensen på marknaden har gjort att många av de ledande märkena har pressat priserna och erbjuder kvalitativa alternativ till en billigare peng. Skrivare som tidigare var förunnat stora företag och folk med djupa fickor finns numera att hitta till budgetpriser.

Saker att tänka på

Lexmark_X5100_SeriesDe billigaste skrivarna har endast fyra färger men det blir allt vanligare med ännu en patron – ett pigmenterat bläck som ser till att färgerna håller sig på plats och inte blöder in i papprets textur. Om det är viktigt för dig att pappret håller högsta kvalitet är det bra att försäkra sig om att din nya skrivare har den femte patronen. En annan bra sak att överväga är multiskrivare. Kommer du även ha behov av en skanner eller kopieringsmaskin? Då kan det vara bra att se till att du får tillgång till det på en och samma plats istället för att fylla hemmet eller kontoret med separata maskiner. Kom också ihåg att patroner överlag är en investering som ofta får priset att skjuta i höjden. Några av de nyaste skrivarna ger dig plats för patroner av storleken XL, ett miljövänligare och billigare alternativ. Ge dig ut och läs olika test av laserskrivare och färgskrivare för att hitta rätt – lycka till!