En del branscher är ofta i behov av frilansare, som exempelvis reklambyråer. Men ibland saknar de eget företag samtidigt som du inte har möjlighet att anställa dem. Då är det tur att det finns alternativ.

Med Frilansfinans.se kan de medarbetare du vill ha på företaget fakturera utan att själva driva företag. Ni skriver avtal som ni brukar göra, men konsulten skapar i stället en faktura hos Frilans Finans som godkänner fakturan. Konsulten blir anställd hos dem endast under uppdragets gång och kan få betalt utan att starta företag eller bli anställd i din verksamhet.

Många frilansare

Kommunikationsbranschen har en stor andel frilansare och över hälften av byråledarna tror att mängden kommer att öka under kommande år.

Allt fler ingenjörer har också börjat frilansa. Mia Knutsson har tidigare arbetat som frilansande underkonsult hos Volvo Cars som ligger i Göteborg. Hon ser många fördelar med att frilansa, bland annat att hon får omväxlande projekt att arbeta på, frihet och ett liv som är mindre inrutat. Teknikbranschen anställer fler frilansare än tidigare och har nu även möjligheten att använda sig av de tjänster som Frilans Finans erbjuder.

Möjligheterna ökar

Under sommaren har flera frilansyrken växt till trots coronakrisen. Främst branscher som administration och IT samt måleri har ökat på frilansmarknaden. Många yrkesområden öppnar för mer projektbaserad personal. Under maj månad växte konsult- och frilansjobben inom PR och kommunikation samtidigt som det gått allt bättre för yrken som handlar om att fixa saker i hemmet. Frilansande konsulter kan anpassa sitt liv bättre och har större möjlighet att styra sin tid. De kan själva välja sina arbetsuppgifter och vilka uppdrag de tar. Det finns också större möjligheter till rörelsefrihet där konsulten inte är bunden till ett enda kontor. I stället går det att arbeta från den stad som passar konsulten bäst.