Som företagare är det viktigt att du har en bra arbetsmiljö. Om ditt arbete primärt är vid skrivbordet behöver du skapa en bra arbetsplats som du trivs att arbeta i. Här kommer tre tips till hemmakontoret.

Arbeta hemifrån

Det finns både fördelar och nackdelar med att jobba hemifrån. Om du längtat efter att driva eget företag och få bestämma över dina egna arbetstider blir hemmakontoret en uppfylld dröm. Det ger dig låga omkostnader och du kan arbeta när och hur du vill. Den största nackdelen med att jobba hemifrån är att du kan bli socialt isolerad och att det kan vara svårt att hitta andra företag att samverka med. Om du har hemmakontor och känner att du faktiskt saknar ”arbetskamrater” att dricka förmiddagskaffet med, så bör du satsa på helio.se kontorshotell. Då är du både din egen, samtidigt som du har andra företagare att samarbeta och umgås med.

1# Arbetsrum

För att kunna jobba väl behöver du ett arbetsrum med skrivbord, ergonomisk skrivbordsstol, skrivare och bokhyllor. Det kan låta självklart, men det är inte alla företagare som verkligen skapar ett riktigt hemmakontor. Försök att inte blanda jobb och fritid, utan låt kontoret vara för arbetet. Då håller du lättare ordning och kommer att jobba mer effektivt.

2# Avskalat kontor

Vi arbetar bäst i en avskalad miljö. Dekorera inte väggar och bokhyllor med tavlor och prydnadssaker. Låt din arbetshörna vara ljus och avskalad. Det hjälper dig att koncentrera dig. Onödiga detaljer tar bara bort koncentrationen från arbetsuppgifterna.

3# Placera kontoret genomtänkt

Tänk igenom hur du ska placera kontoret. Om du har ett hus med källare kan källaren vara det perfekta stället att ha kontoret på om du trivs med det. Hitta det ställe i ditt hem som du trivs att arbeta i och skapa din arbetshörna där. Tänk också på att ställa datorn på sådant sätt att solen inte stör, oavsett tid på dagen.