Tillhör du dem som fortfarande har ditt kontor eller din verksamhet öppen trots den rådande pandemin? I så fall är det väldigt viktigt att du följer de rådande restriktionerna för att minska smittspridningen. Vi vet alla vad dessa är vid detta laget; tvätta händerna, hålla avstånd och stanna hemma om man är sjuk. Om du har anställda som sitter i ett kontorslandskap är det väldigt viktigt att det är lagom avstånd mellan borden och att man undviker trängsel där det gärna kan bli det. Ett exempel är till exempel kaffemaskinen i fikarummet.

Använd hjälpmedel för att påminna de anställda

Det kan vara en fördel att till exempel sätta upp skyltar med texten ”håll avstånd” för att påminna de anställda om att de ska vara försiktiga. Hos Fröbergs hittar du det mesta inom kontorsmaterial inklusive en hel avdelning som är avsedd för att minska smittspridning. Har ni en reception där ni tar emot kunder är det bra att investera i ett hostskydd i form av plexiglas som ni sätter upp precis vid kassan. En annan rekommenderad åtgärd är att sätta upp dispensers med handsprit på strategiska platser på kontoret. Självfallet bör du även köpa på dig ett lager med handsprit så att det alltid finns redo. Tänk även på att använda torkpapper vid handfaten istället för handdukar för att minska smittspridningen så mycket som möjligt på dessa offentliga utrymmen.